SOLON.V este o aplicație software de gestiune magazin de tip retail. Operarea datelor se realizeaza dintr-o interfata moderna, intuitiva și foarte ușor de utilizat ce ajuta la adaptarea utilizatorilor aplicației într-un timp foarte scurt. SOLON.V cuprinde 2 module principale:

Documentele prelucrate de acesta sunt:

 1. NIR – Notă de Intrare – Recepție cu adaos și preț de vânzare
  NIR are ca și componentă o preluare de documente din fișier Excel. Ca atare, dacă sistemul informatic al depozitului poate emite un AVIZ de expediție către magazin în format Excel tabelar, aplicația solon pentru NIR îl poate importa cu un singur click și o configurare super-simplă. Astfel, se elimină timpii de introducere a pozițiilor din NIR, eroarea umană etc.
 2. BC – Bon de consum – pentru nevoi interne gen consumuri proprii, spargeri etc.
 3. AVZ – Aviz de Expediție – pentru transferul produselor spre alte magazine
 4. SCHPR – Schimbare de preț – document manual atunci când există o decizie de schimbare de preț, automat la schimbarea cotelor de TVA etc.
 • Întreține nomenclatorul de produse și lista de preț.
 • Emite raportul de gestiune, precum și alte documente obligatorii sau informative despre stoc și mișcarea lui, cum ar fi balanțe de stoc, fișe de magazie etc.
 • Emite comenzi de achiziție către depozitul propriu sau către furnizori. Comenzile pot fi generate automat pe baza unor indicatori de analiză a mișcării produsului, a stocului curent, a previzionării vânzării.
 • Programul poate emite etichete de cod de bară pe imprimante specializate, sau pe coli A4.
 • Se pot face pachete de produse, cu preț diferit de al sumei componentelor etc.
 • Poate întreține manual nomenclatorul de produse în lipsa modului de gestiune.
 • Emite bon fiscal într-un număr minim de pași – se scanează produs după produs, se apasă butonul TOTAL, apoi, dacă plătește integral numerar, apasă pe EMITE BON.
 • Se poate emite factură fiscală pentru un bon sau mai multe, cu restricții de gen să fie doar din ziua curentă, să fie din luna curentă etc.
 • Programul lucrează cu aproape orice casă fiscală de marcat care prevede comunicare cu calculatorul, dar noi recomandăm casa de marcat SAPEL SMART 258 datorită siguranței emiterii bonului fiscal.
 • Programul permite un număr ridicat de personalizări, de la faptul că un utilizator nu poate vedea sumele zilnice, până la ce forme de plată sunt acceptate de către magazin.
 • Permite căutarea în stocul magazinului după diverse criterii.
 • În cazul unei rețele de magazine se poate vizualiza stocul de la alte magazine și se poate ordona un transfer.

Din punct de vedere al implementării, modalitatea cea mai des întâlnită la un magazin este sub forma:

 • În spate un calculator pe care se ține gestiunea;
 • În față unul sau mai multe calculatoare de tip All-In-One, cu sau fără touch-screen;
 • Se mai pot conecta la baza de date și alte sisteme gen laptop, dacă este o rețea fizică între ele.

Sistemul permite și conectarea de la distanță, folosind internetul, cu condiția configurării unor reguli în echipamentele de internet.

Observații

Sistemul solon este versatil, el putând îngloba sisteme de inventariere mobile, cu palmuri dedicate wireless, poate fi managerizat de la distanță astfel încât vânzătorii nu pot decât să se conforme acelor reguli, permite jurnalizări de gen ștergeri ale produselor de pe bonul fiscal înainte de emiterea lui efectivă (se poate vedea un comportament de gen abuz – dacă se șterg produse ele trebuiesc doar că se răzgândește clientul, nu că îi zice un total din calculator, apoi clientul plătește, ia produsele și pleacă iar vânzătorul șterge pozițiile de pe bon – oricum și aceasta se poate accesa cu drept de acces).

Printre clienții care folosesc aplicațiile noastre menționâm:

 1. Carniprod Tulcea – 32 magazine în toată țara
 2. Cami- Clod IMPEX (CATO) – 10 magazine;
 3. Orient Ceramic – 20 magazine;
 4. Cronos Tulcea – 4 magazine;
 5. AS MALL Constanta – magazinul de mărfuri confiscate;
 6. Safari Constanța;
 7. Grand Constanța
Solicită mai multe detalii